Energisparetips

Kære beboer

Vinteren og de kolde dage nærmer sig. Samtidig er vi midt i en energikrise, der betyder, at mange beboeres økonomi bliver sat under pres.

Det er vigtigt at spare på energien, og vi skal alle have fokus på at mindske vores forbrug. Men du skal huske at gøre det på en måde, der ikke går ud over indeklimaet. Det er nemlig bedst for din og din families sundhed, for boligens tilstand og for din pengepung.

Opstår der skader på boligen fra fugt, skimmel eller frost, risikerer du at ende med at skulle betale regningen. Og det kan blive rigtig dyrt.

I det kommende nummer af DAB beboer information bringer vi tips fra energichefen i DAB til, hvordan du kan spare på varmen, samtidig med at du værner om dit indeklima.

På DAB’s hjemmeside dabbolig.dk/energisparetips finder du flere tips og idéer til, hvordan du kan spare på energien. Siden opdateres løbende.

Husk, at dit ejendomskontor kan hjælpe dig, hvis du er i tvivl om, hvordan du passer på din bolig. Her er seks gode energisparetips:

  1. Skru gerne ned for varmen, men aldrig under 19 grader. Så øger du nemlig risikoen for fugt og skimmel markant. Køb et termometer, og læg det i halvanden meters højde for at sikre, at rumtemperaturen er korrekt.
  2. Sluk aldrig helt for radiatoren i et rum. Ønsker du, at dit soveværelse er køligt, så skru radiatoren ned på to og luk døren ind til rummet.
  3. Husk at lufte grundigt ud to gange om dagen – med mindre du bor i en ny bolig med automatisk udluftning. Du må gerne slukke for radiatoren, mens dit vindue står åbent.
  4. Vær særlig opmærksom på udluftning af boligens ”våde” rum som eksempelvis badeværelse, køkken og soveværelse.
  5. Tør aldrig vasketøjet indendørs. Brug i stedet altanen, afdelingens tørrerum eller tørretumbler.
  6. Læg låg på gryderne, når du laver mad og brug emhætten/luft ud.

 

Relaterede nyheder...

Modtag nyheder pr. e-mail

Indtast din e-mail adresse og få besked, når der er nye indlæg i seneste nyt.