Øv, hvor er det en skam…

hundesnor…at nogle få hundeejere tilsyneladende ser helt bort fra, at der er nogle spilleregler, som alle hundeejere på Virumgaard har accepteret at overholde, da de fik tilladelsen til at have hund, og som de efterfølgende vælger at se helt eller delvist bort fra.

Ud af de klager fra beboerne, som Afdelingsbestyrelsen og DAB løbende modtager, fører de uansvarlige hundeejere desværre stort.

Og der er tre typer klager, der hele tiden går igen.

Hunde der gør både indendørs og udendørs, hunde der får lov at løbe løs, og hundeejere der ikke fjerne hundenes efterladenskaber.

Mange beboere føler sig meget generet af hunde, der lukkes ud tidligt om morgenen og gør, uden at ejeren griber ind, eller kan få hunden til at tie stille. Hunde der er alene hjemme i mange timer, og som gør eller ”græder” hele eller store dele af dagen. Og så hunde, der ikke har lært at lade være med at gø, når der er andre hunde i nærheden.

Det er absolut ikke godt naboskab at lade sin hund gø i tide og utide.

Hundeejere, der har styr på deres hunde, argumenterer ofte varmt for, at der ikke sker noget ved, at deres hund går løs. Og det er sikkert meget rigtigt. Men mange beboere – i alle aldersgrupper – er bange for løse hunde, eller føler det bare meget utrygt.

Lad os derfor slå fast, at alle hunde skal føres i snor på hele Virumgaard.

Det forekommer også helt uforståeligt, at enkelte hundeejere vælger at ignorere, at deres hund skider uden at ejeren efterfølgende fjerner efterladenskaberne. At gå på stierne eller komme ud af sin havelåge og træde i en hundelort er ikke bare ulækkert. Det er provokerende for mange. For ikke at tale om legende børns nærkontakt med hundelort i de grønne områder.

Desværre kan disse eksempler resultere i, at ikke-hundeejere føler sig så generet, at muligheden for at have hund på Virumgaard kan komme i fare.

Afdelingsbestyrelsen vil følge op på, at nogle få uansvarlige hundeejere ikke ødelægger glæden for de mange, som meget nødigt vil undvære glæden ved at have hund, og som har styr på deres hund – uanset om den er stor eller lille.

Venlig hilsen
Afdelingsbestyrelsen

Relaterede nyheder...

Modtag nyheder pr. e-mail

Indtast din e-mail adresse og få besked, når der er nye indlæg i seneste nyt.